|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sorbet rabarbarowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2-3 szklanki soku z rabarbaru (nie słodzonego)
1 1/2 szklanki cukru
1 białko
skórka otarta z 1 cytryny
6-7 łyżek soku z cytryny
50 dag truskawek
4 łyżki likieru truskawkowego
4-6 łodyżek rabarbaru
|
Opis przygotowania: Sok wlać do rondelka, dodać cukier i skórkę z cytryny, zagotować ciągle mieszając. Ostudzić. Białka ubić na pianę, dolać sok z cytryny i chłodny sok z rabarbaru, całość delikatnie wymieszać. Przelać do miski, wstawić do zamrażalnika na 1 1/2 h. Następnie wyjąć, starannie wymieszać i mrozić jeszcze przez 30 minut. Na koniec łyżką do lodów uformować kulki i mrozić kolejne 30 minut. Tymczasem truskawki umyć, pokroić na ćwiartki, skropić likierem. Udekorować nimi sorbet. Do każdej porcji dodać łodyżkę rabarbaru. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 4612 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|