|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczarki w pomidorach |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3 kg pieczarek
- 4 duże cebule
- 1 łyżka soli
- olej do smażenia
- pieprz mielony
- 1 słoik przecieru pomidorowego
Zalewa:
- 1 szkl. oliwy
- 7 łyżek cukru
- 1 łyżka wegety
- 2 l. wody
- 1 szkl. octu
- listek laurowy
- ziele ang.
|
Opis przygotowania: Pieczarki umyć, oczyścić, odkroić kapelusze od nóżek. Jeśli grzyby są duże, przekroić na pół. Cebule obrać, przekroić w piórka.Pieczarki z cebulą usmażyć na oleju, posypać solą i pieprzem. Włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą. Słoiki ustawić do góry dnem do
wystygnięcia |
|
|
Przepis czytano już 6467 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|