|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cymes |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: 1 funt duszonej wołowiny pokrojonej w drobne kawałki,
1/2 filiżanki cukru,
1 filiżanka wody,
3 słodkie ziemniaki,
3 ziemniaki,
5 marchewek.
|
Opis przygotowania: Przyrumień delikatnie duszoną wołowinę w małej ilości oleju w rondlu. Dodaj wodę i cukier i zagotuj, następnie zmniejsz ogień do bardzo małego. Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki i marchewkę i włóż do garnka. Duś wszystko pod przykryciem na bardzo małym ogniu co najmniej godzinę dodając wodę od czasu do czasu jeśli to konieczne. Powinna być woda w garnku, ale mikstura nie powinna rozmoknąć. Jak tylko ziemniaki będą miękkie zdejmij pokrywkę i pozwól wygotować się wodzie. Następnie tłucz miksturę tak długo, aż ziemniaki osiągną konsystencję puree. Włóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz około 30 min. w temp. 350°C.
Jeśli nie chcesz używać cukru to możesz zastąpić go ok. jedną filiżanką rodzynek albo suszonymi śliwkami. |
|
Region: Kuchnia żydowska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 16158 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|