| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Cymes z marchwi |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 4.80  Składniki: 60 dkg marchwi, 
15 dkg rodzynek, 
10 dkg cukru, 
10 dkg miodu, 
cynamon do smaku.
 
  |  
	Opis przygotowania: Oczyszczoną i opłukaną marchew pokroić w kostkę i gotować w wodzie z dodatkiem cukru. Gdy marchew stanie się na wpół miękka dodać rodzynki oraz miód i gotować do miękkości i zagęszczenia. Dodać cynamon do smaku. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia żydowska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  	 |  
		| Przepis czytano już 14231 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |