|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa cebulowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Porcji: 8-10 porcji Głosów: 7 Ocena: 4.57 Składniki: - 2 kg cebuli
- 4 jaja
- 30 dag chudego wędzonego boczku
- 25 dag żółtego sera
- przyprawa typu vegeta
- pieprz
|
Opis przygotowania: Cebulę pokroić w plastry. Zalać niewielką ilością wody, dodać vegetę i gotować do miękkości. Ostudzić, zmiksować. Jaja ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę.
Ser pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na patelni do uzyskania chrupiących skwarków. Zmiksowany wywar mocno podgrzać, dodać pieprz w dużej ilości (zupa powinna być ostra), ser, jaja i skwarki.
Można dodać grzanki |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 6845 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 3) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
pycha Dodał/a ~gościu dnia 2007-04-24 21:35:40
:)
| Syta i bardzo dobra Dodał/a blumenfeld dnia 2007-04-21 19:06:10
Zupa jest pyszna i bardzo syta. Z połowy składników najedzą się spokojnie 4 osoby. Polecam dodanie grzanek.
| Pyszności Dodał/a kucharz dnia 2007-04-21 19:04:48
Dzisiaj gotowałem :) Żona zachwycona :))) Naprawdę pyszne.
|
|
|
|