|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Królik z czosnkiem |
|
Poziom: średni Głosów: 12 Ocena: 2.75 Składniki: Udka z 1 królika,
1 łyżeczka mąki,
1 listek laurowy,
1 łyżka tłuszczu,
4 - 5 ząbków czosnku,
1 pęczek pietruszki zielonej,
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy,
sól,
pieprz i tymianek lub melisa do smaku.
|
Opis przygotowania: Pokroić udka na 3 - 4 części każde, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką obrumienić w szybkowarze na tłuszczu. Posypać roztartym listkiem laurowym i tymiankiem, skropić sokiem z cytryny (kwaskiem), wlać 0.5 szkl. wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar, wsypać posiekany czosnek i pokrojoną natkę pietruszki. |
|
Sposób przygotowania: Szybkowar | |
Przepis czytano już 31374 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|