przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Królik z czosnkiem

Poziom: średni
Głosów: 12
Ocena: 2.75
Składniki:
Udka z 1 królika,
1 łyżeczka mąki,
1 listek laurowy,
1 łyżka tłuszczu,
4 - 5 ząbków czosnku,
1 pęczek pietruszki zielonej,
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy,
sól,
pieprz i tymianek lub melisa do smaku.

Opis przygotowania:
Pokroić udka na 3 - 4 części każde, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką obrumienić w szybkowarze na tłuszczu. Posypać roztartym listkiem laurowym i tymiankiem, skropić sokiem z cytryny (kwaskiem), wlać 0.5 szkl. wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar, wsypać posiekany czosnek i pokrojoną natkę pietruszki.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 31374 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin