|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chłodnik szczawiowy na serwatce |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 300 g młodego szczawiu
- 3 szklanki serwatki
- łyżka mąki
- szklanka gęstej śmietany
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- 4 jajka na twardo
|
Opis przygotowania: Serwatkę zagotować, zagęścić mąką z odrobiną wody, ostudzić. Szczaw opłukać, przebrać, zemleć lub zmiksować. Poddusić we własnym sosie, schłodzić. Szczaw połączyć z serwatką i śmietaną, dodać koperek, posolić. Schładzać 3-4 godziny. Przed podaniem na każdy talerz włożyć połówki jajek. |
|
|
Przepis czytano już 5506 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|