|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Botwinka |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 3.00
1 pęczek botwinki,
 1 szkl. bulionu drobiowego,
 duże opakowanie kefiru,
 kilka rzodkiewek,
 1 ogórek szklarniowy,
 4 ugotowane jaja na twardo,
 0.5 pęczka koperku,
 0.5 pęczka szczypiorku,
 2 ząbki czosnku,
 sok z cytryny,
 cukier,
 sól,
 pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Oczyszczoną botwinkę posiekać drobno, zalać bulionem i gotować ok. 15 min., przestudzić. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, ogórka w drobną kostkę, a czosnek rozetrzeć z odrobiną soli. Schłodzoną botwinkę połączyć z kefirem, dobrze rozmieszać. Dodać pokrojone warzywa, posiekany szczypiorek i koperek oraz roztarty czosnek. Wymieszać, przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Botwinkę odstawić na godzinę do lodówki. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki, ułożyć na talerzu, zalać chłodną zupą.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 9987 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |