|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bulion ogórkowy |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
60 dkg ziemniaków,
 25 dkg kwaszonych ogórków,
 50 dkg mięsa wieprzowego lub wołowego,
 kilka listków pietruszki i kopru,
 20 dkg słoniny lub 15 dkg smalcu,
 1 cebula,
 sól,
 pieprz do smaku.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ziemniaki umyć, obrać, wrzucić do naczynia z wodą. Kwaszone ogórki zetrzeć na tarce. Zagotować 3 l wody. Do wrzątku wrzucić mięso, gotować do miękkości, po czym wyjąć z garnka, a do wywaru wrzucić pokrajane ziemniaki. Gotować przez 8 min., po czym dodać przetarte ogórki i gotować przez następne 4 min. Wrzucić pietruszkę i koper, a także sól i pieprz do smaku. Gotować jeszcze 2 min. i odstawić z ognia. Przygotować zasmażkę.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 8251 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |