|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kapuśniak I |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 1.00
30 dkg kapusty kiszonej,
 15 dkg wędzonki,
 10 dkg wędzonego boczku,
 2 dkg słoniny,
 włoszczyzna,
 2 ziemniaki,
 cebula,
 sól,
 pieprz,
 liść laurowy,
 łyżka mąki.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Włoszczyznę ugotować na wędzonce z przyprawami. Wyciśniętą i posiekaną kapustę zalać wrzątkiem, gotować pod przykryciem. Jarzyny wyjąć z wywaru i połączyć z kapustą. Wędzonkę pokroić w kostkę włożyć do zupy, dodać pokrojone w kostkę ziemniki, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Pokrojoną cebulę podsmażyć na słoninie, dodać mąkę, doprawić zupę zasmażką. Gdyby zupa nie była kwaśna doprawić sokiem z kapusty kiszonej.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6061 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |