|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krupnik na mleku |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 1 szkl. kaszy jęczmiennej,
1 l wody,
1.25 l mleka,
sól.
|
Opis przygotowania: Kaszę wymieszać z zimną wodą i ugotować, ciągle mieszając.
Wlać mleko i przegotować razem z kaszą. W niektórych okolicach, zwłaszcza na Podlasiu, wsypywano szklankę kaszy do wrzącej wody, gotowano do miękkości, po czym zalewano surowym mlekiem i podawano osoloną lub przysłodzoną po zupie kwaśnej i po mięsie zamiast kompotu. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5137 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|