przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kawior z bakłażanów

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
3-4 bakłażany,
kilka cebul,
3 łyżki oleju,
3 pomidory,
2 ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
kwas cytrynowy,
zielony koper.

Opis przygotowania:
Umyte bakłażany upiec, obrać ze skóry i miąższ drobno posiekać. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekane bakłażany, czosnek, obrane ze skórki i pokrajane pomidory, osolić, posypać pieprzem i wszystko razem poddusić, mieszając kilka minut, a na końcu, gdy potrawa będzie odparowana i dosyć gęsta, zakwasić kwasem cytrynowym. Kawior podawać na zimno posypany zielonym koprem z dodatkiem ugotowanych na twardo jaj, kawałków wędzonej ryby czy nawet konserwy rybnej. Można również kawior z bakłażanów podawać posypany startym na tarce żółtym, łagodnym serem.
Przepis czytano już 8225 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin