|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kawior z bakłażanów |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 3-4 bakłażany,
kilka cebul,
3 łyżki oleju,
3 pomidory,
2 ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
kwas cytrynowy,
zielony koper.
|
Opis przygotowania: Umyte bakłażany upiec, obrać ze skóry i miąższ drobno posiekać. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekane bakłażany, czosnek, obrane ze skórki i pokrajane pomidory, osolić, posypać pieprzem i wszystko razem poddusić, mieszając kilka minut, a na końcu, gdy potrawa będzie odparowana i dosyć gęsta, zakwasić kwasem cytrynowym. Kawior podawać na zimno posypany zielonym koprem z dodatkiem ugotowanych na twardo jaj, kawałków wędzonej ryby czy nawet konserwy rybnej. Można również kawior z bakłażanów podawać posypany startym na tarce żółtym, łagodnym serem. |
|
|
Przepis czytano już 8225 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|