przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasztet z gęsich wątrubek po królewsku

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
25 dkg wątróbki z gęsi,
mleko,
tłuszcz z gęsi,
10 dkg słoniny,
5 dkg bułki czerstwej,
100 ml śmietany,
puszka sardynek,
15 dkg szynki,
10-15 dkg sosu majonezowego,
sól,
pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.

Opis przygotowania:
Wątróbkę opłukać, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Potem podsmażyć z drobno pokrajaną słoniną, dodać rozdrobnioną bułkę, wlać śmietanę, dusić kilka minut, wystudzić, zemleć dwa razy z użyciem sita pasztetowego, dodając do ostatniego mielenia sardynki. Następnie wymieszać z majonezem, szynką pokrajaną w paseczki, doprawić, przełożyć do formy i pozostawić do zastygnięcia. Przed wydaniem formę zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, wyłożyć pasztet na półmisek, udekorować.
Przepis czytano już 5697 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin