|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasztet z gęsich wątrubek po królewsku |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 25 dkg wątróbki z gęsi,
mleko,
tłuszcz z gęsi,
10 dkg słoniny,
5 dkg bułki czerstwej,
100 ml śmietany,
puszka sardynek,
15 dkg szynki,
10-15 dkg sosu majonezowego,
sól,
pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.
|
Opis przygotowania: Wątróbkę opłukać, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Potem podsmażyć z drobno pokrajaną słoniną, dodać rozdrobnioną bułkę, wlać śmietanę, dusić kilka minut, wystudzić, zemleć dwa razy z użyciem sita pasztetowego, dodając do ostatniego mielenia sardynki. Następnie wymieszać z majonezem, szynką pokrajaną w paseczki, doprawić, przełożyć do formy i pozostawić do zastygnięcia. Przed wydaniem formę zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, wyłożyć pasztet na półmisek, udekorować. |
|
|
Przepis czytano już 5697 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|