przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Żur wielkanocny

Poziom: średni
Głosów: 5
Ocena: 3.40
Składniki:
- 2 l wywaru z wędzonki
- 1 słoik żuru 720 ml
- 50 g korzenia chrzanu
- 10 białych kiełbas, parzonych
- 10 jaj, ugotowanych
- majeranek
- czosnek
- pieprz
- sól

Opis przygotowania:
Do wywaru z wędzonki dodać słoik żuru. Chrzan poskrobać nożem i również dodać do wywaru, przyprawić do smaku. Podawać z jajkiem i białą kiełbasą.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7243 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin