przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurki w śmietanie

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
- kurki - 1 kg
- masło - 4 łyżki
- sól, pieprz
- śmietana - 1 szklanka
- posiekany koperek - 1 łyżka

Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Tłuszcz rozgrzać, włożyć grzyby. Gdy puszczą sok, przykryć. Dusić 30 min, od czasu do czasu mieszając. Wlać śmietanę, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Dusić jeszcze ok. 5 min
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 11222 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





kurki
Dodał/a ~dasza dnia 2008-09-12 18:18:03

do kurek wolę natkę pietruszki











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin