przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Potrawka z boczniaka

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- grzyby boczniaki - 50 dag
- cebula - 2 szt.
- marchewka - 1 szt.
- olej - 4 łyżki
- rosół - 1 szklanka
- tymianek
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Boczniaki bardzo starannie wypłukać, wysuszyć, pokroić w paski. Marchewkę i obrać, umyć, pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na mocno rozgrzany olej włożyć grzyby, cebulę i marchewkę, podsmażyć mieszając. Wlać rosół i dusić około 15-20 minut. 5 minut przed końcem duszenia można dodać tymianek, do smaku dodać sól i pieprz.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 5487 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin