|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Potrawka z boczniaka |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - grzyby boczniaki - 50 dag
- cebula - 2 szt.
- marchewka - 1 szt.
- olej - 4 łyżki
- rosół - 1 szklanka
- tymianek
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Boczniaki bardzo starannie wypłukać, wysuszyć, pokroić w paski. Marchewkę i obrać, umyć, pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na mocno rozgrzany olej włożyć grzyby, cebulę i marchewkę, podsmażyć mieszając. Wlać rosół i dusić około 15-20 minut. 5 minut przed końcem duszenia można dodać tymianek, do smaku dodać sól i pieprz. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 5487 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|