| Pieczarki w cieście | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 12Ocena: 3.75
30 dag pieczarek - małych kapeluszy
 olej do smażenia
 sól
 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
 ciasto:
 1 szkl. mąki
 1 łyżka oleju
 1 jajko
 1/2 szkl. wody lub piwa
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pieczarki oczyścić, osuszyć. Rzucać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć 2-3 min. z każdej strony. Osączyć. Z mąki, żółtka, szczypty soli i wody przygotować gęste ciasto. Dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Pieczarki zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 19039 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |