Greckie pieczarki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.67 Składniki: 1 kg małych pieczarek
15 dag owczego sera
10 dag czarnych oliwek
3 średnie cebule
2-3 ząbki czosnku
3-4 łyżki oliwy
pęczek zielonej pietruszki
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Na rozgrzanej oliwie usmażyć pieczarki (ok. 10 -15 min.).Cebulę grubo pokroić, czosnek posiekać, razem z oliwkami dodać do grzybów po 8 min. smażenia. Przyprawić. Posypać pokruszonym serem i nacią. |
|
Region: Kuchnia grecka |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 13972 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |