przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pikantny torcik z pomidorów

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
ciasto:
10 czubatych łyżek mąki
8 łyżek masła
sól
nadzienie:
60 dag podłużnych pomidorów
4 jajka
10 dag kremówki
10 dag tartego sera
pół pęczka bazylii
sól, pieprz
tłuszcz do wysmarowania formy

Opis przygotowania:
Do mąki wlać 3 łyżki mąki , dodać na wiórki tłuszcz i szczyptę soli. Zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Pomidory naciąć na krzyż, zalać zimną wodą, zdjąć skórkę. Płaską okrągłą formę (średnica 22 cm) posmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na placek, przełożyć do formy, ponakłuwać widelcem, ułożyć na nim pomidory. Mieszaniną polać pomidory w formie, przestrzenie między pomidorami posypać serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40 min
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5087 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin