|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapusta słodko-kwaśna |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: 1 średnia kapusta pekińska lub biała
1 mała ostra papryka
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
4 łyżki oleju
sos:
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu
4 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżki sherry
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki cukru
5 łyżek wody
|
Opis przygotowania: Kapustę poszatkować na cienkie paseczki. Dodać sól, cukier, starannie wymieszać i odstawić na 30 min. Paprykę wypestkować, pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, zagotować i gotować na małym ogniu ok. 5 min., dopóki sos nie zgęstnieje i nie stanie się przezroczysty. Paprykę podsmażyć, ciągle mieszając, na silnie rozgrzanym oleju ok. 2 min. Dodać kapustę i smażyć, mieszając bez przerwy, dalsze 2 min. Zmniejszyć ogień i smażyć 5 min. Przygotowaną kapustę polać gorącym sosem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7545 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|