|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pomidory pieczone z serem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: 8 dużych pomidorów
70 g masła
50 g mąki
50 g ostrego sera żółtego
2 szkl. mleka
2 jajka
gałka muszkatołowa
zielenina
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Pomidory umyć, ściąć "czapeczki", wydrążyć pestki i sok, posolić. Przygotować beszamel: zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem, mieszając gotować 3-5 min., dodać starty ser, żółtka, przyprawy, a po ostygnięciu ubite na sztywno białka. Nałożyć masę w pomidory, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i piec w temp. 180 st. C ok. 1/2 h. Podawać na gorąco lub zimno. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6381 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|