|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Marynowana cebulka |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Głosów: 2Ocena: 3.50
- mała cebula  1 kg (średnica 2-3 cm)
 - koper suchy
 - liście laurowe
 - pieprz w ziarenkach
 - ziele angielskie
 ewentualnie:
 -gorczyca
 -papryczka chili
 zalewa:
 - woda  1,5 l
 - ocet  300 ml
 - sól  5 dag
 - cukier  6 dag
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cebulki obrać, włożyć do garnka z wrzącą wodą na ok. 3-4 minuty. Następnie przelać zimną wodą i ułożyć w słoikach, dodać koper, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, gorczycę i kawałek papryczki chili. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Gorącą zalewę wlać do słoików. Słoiki zamknąć. Pasteryzować ok. 25 minut. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 9510 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |