|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kotlety baranie z rusztu |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 80 dkg górki lub combra baraniego
2 dkg oleju
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso opłukać, odrąbać kręgosłup z ościstymi wyrostkami, pokroić wzdłuż żeber na małe kotlety, licząc po 2 na osobę. Błonki i resztki mięsa na kościach żebrowych oskrobać na długości ok. 2-3 cm od końca. Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, wyrównać brzegi i uformowac nadając im owalny kształt. Oprószyć pieprzem, natrzeć roztartym czosnkiem i solą. Posmarować olejem. Ruszt silnie rozgrzać, ułożyć na nim mięso i piec z każdej strony po 2-3 minuty, wewnątrz powinny byc różowe. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 6926 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|