przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ziemniaki wiosenne

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 kostki rosolowe drobiowe
1 kg duzych ziemniakow
250 g bialego mielonego sera
kubeczek naturalnego jogurtu
2 cebule
kilka rzodkiewek
koperek
szczypiorek
pieprz
ostra papryka
oliwa z oliwek

Opis przygotowania:
1. Polowki ziemniakow w mundurkach podgotowac w wywarze z kostek bulionowych.
2. Nastepnie ziemniaki posypac pieprzem i papryka, ulozyc na wysmarowanej duza iloscia oliwy blasze i piec przez 20 min. w temp. 200°C. (w trakcie pieczenia ziemniaki nalezy przewracac).
3. Ser bialy wymieszac z jogurtem, dodac drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypiorek i koperek. 4. Przygotowany farsz nalozyc na kazda upieczona polowke ziemniaka. Podawac z kefirem lub zsiadlym mlekiem.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5098 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin