Ziemniaki wiosenne |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 kostki rosolowe drobiowe
1 kg duzych ziemniakow
250 g bialego mielonego sera
kubeczek naturalnego jogurtu
2 cebule
kilka rzodkiewek
koperek
szczypiorek
pieprz
ostra papryka
oliwa z oliwek
|
Opis przygotowania: 1. Polowki ziemniakow w mundurkach podgotowac w wywarze z kostek bulionowych.
2. Nastepnie ziemniaki posypac pieprzem i papryka, ulozyc na wysmarowanej duza iloscia oliwy blasze i piec przez 20 min. w temp. 200°C. (w trakcie pieczenia ziemniaki nalezy przewracac).
3. Ser bialy wymieszac z jogurtem, dodac drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypiorek i koperek. 4. Przygotowany farsz nalozyc na kazda upieczona polowke ziemniaka. Podawac z kefirem lub zsiadlym mlekiem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 5098 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |