|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Filety pieczone w sosie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 60 dag filetów z ryby morskiej (dorsz, błękitek, ostrobok)
10 dag cebuli,
2 ząbki czosnku
15 dag jąbłek
5 dag koncentratu pomidorowego (20%)
sól,
pieprz
1/2 filiżanki wywaru z warzyw
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki lub bazylii
|
Opis przygotowania: Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać, włożyć do wrzącego wywaru z warzyw, ugotować do miękkości. Jabłko umyć, obrać, pokrajać, dodać do miękkiej cebuli, rozgotować mieszając. Do masy dodać koncentrat pomidorowy i ok. 1-2 szklanki wody, przyprawić solą i pieprzem, dodać połowę naci pietruszki. Filety nieco rozmrozić w dolnej części lokówki. Rozdzielić na porcje, ułożyć w żaroodpornym, niskim i szerokim naczyniu, przekładając sosem pomidorowym. Naczynie przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 40 min. Podawać na gorąco z dodatkiem pieczonych ziemniaków (1-2 na porcję) i surówek. Przyrządzoną w ten sposób rybę można także podawać na zimno z sałatkami z warzywami. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 9150 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
filety pieczone w sosie Dodał/a ~renia dnia 2008-10-11 12:52:09
Bardzo smaczne-polecam!
|
|
|
|