przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Racuszki ryżowe

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
35 dag ryżu
2,5 szklanki mleka
3 jaja
2 łyżeczki masła
4 łyżki tłuszczu
łyżka cukru
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
pół szklanki soku owocowego

Opis przygotowania:
Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, zalać mlekiem i ugotować na sypko. Gdy ostygnie - dodać jaja, masło, cukier i mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić pianę, wymieszać, kłaść masę łyżką na gorący tłuszcz i smażyć rumieniąc. Podawać polane sokiem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 10653 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin