|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Baranina w sosie koperkowym |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: - 50-75 dag baraniny lub mięsa z jagnięcia
- pieprz, sól
- listek laurowy
- szklanka rosołu z kostki
Sos:
- 3 dag masła
- szklanka rosołu
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki octu winnego
- łyżeczka cukru
- 1 żółtko
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kawałek mięsa opłukać, natrzeć pieprzem, solą i zmiażdżonym listkiem laurowym. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce po czym przełożyć do szczelnie przykrytego rondla, podlać rosołem i dusić na małym ogniu ok.1,5 godz. Po uduszeniu mięso wyjąć, trochę przestudzić i pokrajać w plastry. Przygotowanie sosu: Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem, dodać ocet i rozmieszane w małej ilości sosu z duszenia żółtko. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Całość wymieszać z sosem pozostałym po duszeniu, włożyć plastry mięsa i ogrzać na bardzo małym ogniu. Podawać z ziemniakami. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 8959 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|