przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gołąbki z grzybów

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 2.33
Składniki:
1 kg kapusty białej,
50 dag grzybów (prawdziwki),
duża cebula,
4 łyżki tłuszczu,
10 dag tartej bułki,
pół szklanki śmietany,
przyprawa do zup,
sól,
pieprz,
łyżka mąki,
jajo,
szklanka wywaru z włoszczyzny

Opis przygotowania:
Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut da wrzątku. Następnie ostudzić, pooddzielać liście, młotkiem ad mięsa rozbić nerwy liściowe. Przygotować nadzienie z poszatkowanych grzybów, przesmażonych razem z połową posiekanej cebuli. Do ostudzonego nadzienia dodać tartą bułkę, jajo i przyprawy, a następnie zawijać w liście, robiąc owalne gołąbki. Ułożyć w brytfannie, dodać tłuszczu, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Usmażyć na tłuszczu resztę cebuli, mąkę zrumienić, rozprowadzić wywarem, dodać śmietanę, doprawić da smaku. Podawać z ziemniakami.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7556 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





dobry przepis
Dodał/a ~halszka dnia 2009-01-30 23:18:40

Fajny przepis, mam jeszcze sporo zamrożonych grzybów leśnych, jutro na obiadek robię gołąbki.Mam nadzieję że będą smaczne bo przepis naprawdę ciekawy. Fajna stronka.Pozdrawiam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin