przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kaczka faszerowana

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
1 młoda kaczka
1 łyżka posiekanej cebuli
2 bułki
1 łyżeczka pieprzu
mleko
1 łyżeczka majeranku
2 jaja
sól
40 g gęsiego smalcu
1 pęczek zielonej pietruszki

Opis przygotowania:
Kaczkę wypatroszyć, umyć. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać kaczkę i zaszyć otwór. Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną wody. Piec w piekarniku na złoty kolor.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 8815 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin