| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Kaczka faszerowana |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.00  Składniki: 1 młoda kaczka 
1 łyżka posiekanej cebuli 
2 bułki 
1 łyżeczka pieprzu 
mleko 
1 łyżeczka majeranku 
2 jaja 
sól 
40 g gęsiego smalcu 
1 pęczek zielonej pietruszki
 
  |  
	Opis przygotowania: Kaczkę wypatroszyć, umyć. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać kaczkę i zaszyć otwór. Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną wody. Piec w piekarniku na złoty kolor. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 9595 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |