|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kaczka faszerowana |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: 1 młoda kaczka
1 łyżka posiekanej cebuli
2 bułki
1 łyżeczka pieprzu
mleko
1 łyżeczka majeranku
2 jaja
sól
40 g gęsiego smalcu
1 pęczek zielonej pietruszki
|
Opis przygotowania: Kaczkę wypatroszyć, umyć. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać kaczkę i zaszyć otwór. Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną wody. Piec w piekarniku na złoty kolor. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 8815 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|