|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Beszamel po hiszpańsku |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: 5 dkg masła,
1 cebula,
2 szkl. mleka,
1.5 dkg mąki,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Smażyć na maśle drobno krajaną cebulę (nie zarumieniać), dodać mąkę i mleko, mieszając. Gotować w dużym rondlu na słabym ogniu około 20 min. (nie dopuścić do wykipienia). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem przetrzeć przez sito lub zmiksować. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 9832 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
beszamel Dodał/a ~Lucyna dnia 2013-11-22 18:43:50
Zbrylony beszamel to jest sos źle
zrobiony ,fachowo wykonany nie zbryli się.
|
|
|
|