|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka węgierska ze smażonej papryki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 50 dkg strąków zielonej papryki,
1 szkl. oleju słonecznikowego lub oliwy,
3 - 4 cebule,
3 łyżki posiekanej naci pietruszki,
1 łyżka posiekanych listków estragonu,
sól,
cukier,
sok z cytryny,
2 - 3 łyżki białego wytrawnego wina.
|
Opis przygotowania: Paprykę umyć, pokrajać każdy strąk wzdłuż, usunąć nasiona, opłukać, odsączyć. Pozostawić 3 łyżki oleju, resztę rozgrzać w płaskim rondelku i obrumienić na nim paprykę, wrzucając ją stopniowo. Po kilku minutach wyjmować łyżką cedzakową lub ażurową łopatką, dokładnie osączyć olej. Strąki obrać ze skórki, a gdy ostygną, pokrajać w makaronik, dodać drobno posiekaną cebulę, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki i estragonem. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wyłożyć na półmisek, skropić winem. Podawać do wszelkich potraw. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9972 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|