|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Leczo po węgiersku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 2.57 Składniki: 60 dkg zielonej papryki,
40 dkg pomidorów,
4 duże cebule,
5 dkg tłuszczu,
10 dkg wędzonej słoniny,
1 łyżeczka mielonej papryki (słodka lub ostra wg uznania),
1 łyżka siekanej natki pietruszki,
sól,
cukier.
|
Opis przygotowania: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Pokroić oczyszczone strąki papryki i słoninę. Cebulę oczyścić, pokroić i lekko zarumienić na tłuszczu. Dodać pomidory, paprykę i słoninę, posolić i dodać trochę cukru. Gotować w szybkowarze. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. Po otwarciu szybkowaru wymieszać z mieloną papryką i posypać natką pietruszki. Podawać do ryżu, klusek itp. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 16796 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|