przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Leczo po węgiersku

Poziom: łatwy
Głosów: 7
Ocena: 2.57
Składniki:
60 dkg zielonej papryki,
40 dkg pomidorów,
4 duże cebule,
5 dkg tłuszczu,
10 dkg wędzonej słoniny,
1 łyżeczka mielonej papryki (słodka lub ostra wg uznania),
1 łyżka siekanej natki pietruszki,
sól,
cukier.

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Pokroić oczyszczone strąki papryki i słoninę. Cebulę oczyścić, pokroić i lekko zarumienić na tłuszczu. Dodać pomidory, paprykę i słoninę, posolić i dodać trochę cukru. Gotować w szybkowarze. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. Po otwarciu szybkowaru wymieszać z mieloną papryką i posypać natką pietruszki. Podawać do ryżu, klusek itp.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 16436 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin