przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rosół węgierski z kury

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kura
- włoszczyzna
- 5 dkg cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka
- 1 pomidor lub łyżeczka przecieru
- pieprz, sól
- 0.5 kalafiora
- 0.5 szkl. zielonego groszku
- 2 - 3 suszone grzyby
- 3 l wody
- zielenina

Opis przygotowania:
Oczyszczoną kurę podzielić na 4 części, zalać zimną wodą postawić na dość ostrym ogniu. Przed zagotowaniem zszumować, dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki, grzyby, pieprz, czosnek, wypestkowaną paprykę, sól, gotować pod przykryciem. Gdy kura na wpół zmięknie, dodać resztę składników (posiekana włoszczyznę) i dogotować. Ułożyć porcje kury na talerzach, obłożyć jarzynami i zalać gorącym rosołem. posypać zieleniną.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 10424 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin