|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rosół węgierski z kury |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kura
- włoszczyzna
- 5 dkg cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka
- 1 pomidor lub łyżeczka przecieru
- pieprz, sól
- 0.5 kalafiora
- 0.5 szkl. zielonego groszku
- 2 - 3 suszone grzyby
- 3 l wody
- zielenina
|
Opis przygotowania: Oczyszczoną kurę podzielić na 4 części, zalać zimną wodą postawić na dość ostrym ogniu. Przed zagotowaniem zszumować, dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki, grzyby, pieprz, czosnek, wypestkowaną paprykę, sól, gotować pod przykryciem. Gdy kura na wpół zmięknie, dodać resztę składników (posiekana włoszczyznę) i dogotować. Ułożyć porcje kury na talerzach, obłożyć jarzynami i zalać gorącym rosołem. posypać zieleniną. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 10424 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|