|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gulasz węgierski |
|
Poziom: łatwy Głosów: 20 Ocena: 3.35 Składniki: 30 dkg wieprzowiny,
30 dkg wołowiny,
3 strąki papryki (żółta i czerwona oraz zielona),
1 cebula,
1 łyżka oleju,
1 mały koncentrat pomidorowy,
skórka otarta z 1 cytryny,
papryka słodka,
tymianek,
1 łyżeczka kminku,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Cebulę pokroić w kosteczkę, przysmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę mięso. Zalać 0.5 l wody i dusić ok. 1 h. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić do smaku przyprawami, dusić jeszcze 30 min. Na 10 min. przed końcem dodać puszkę koncentratu pomidorowego, kminek, skórkę z cytryny. Podawać z ziemniakami lub kaszą. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 27545 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Gulasz wegierski Dodał/a ~Lear dnia 2011-10-15 19:31:35
Zalewa sie czerwonym winem, przesmaza sie papryke ostra i slodka a o koncentracie pomidorowym radze zapomniec.
| woda Dodał/a ~matt dnia 2010-03-21 00:15:36
mięso się zalewa bulionem a nie wodą amatorka
|
|
|
|