Leczo z cukini |
|
Poziom: łatwy Głosów: 19 Ocena: 3.64 Składniki: - 2 cukinie
- 3 cebule
- 3 łyżki oleju
- 3 pomidory
- 0.5 kg parówek śląskich
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Cukinie obrać, wydrążyć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na oleju. Dodać pokrojoną cukinię i gotować na wolnym ogniu ok. 15 min. Dodać pokrojone w plasterki parówki oraz pokrojone w drobną kostkę pomidory. Gotować jeszcze ok. 5 min., doprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem lub ziemniakami. |
|
Region: Kuchnia węgierska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 26104 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 3) |