przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron szpinakowy z pieczarkami

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 4.17
Składniki:
- 50 dkg pieczarek
- 2 pęczki cebulki dymki
- 30 dkg żółtego sera
- 30 dkg wędzonego boczku
- 0.25 l śmietany 18 %
- 2 łyżki mąki
- olej
- 25 dkg makaronu szpinakowego
- 1.5 łyżki przyprawy do spaghetti

Opis przygotowania:
Boczek i dymkę wraz ze szczypiorem drobno pokroić i dusić ok. 10 min. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i przyprawę. Dusić jeszcze 20 min. Dodać śmietanę. Mąkę dokładnie wymieszać z 1/4 szkl. zimnej wody i zagęścić tym sos. Polać nim ugotowany makaron i posypać startym serem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 13426 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





Makaron szpinakowy Bartolini
Dodał/a ~Sabinka dnia 2010-03-17 00:45:02

Doskonały przepis. Polecam szczególnie z makaronem szpinakowym Tagiatelle Bartolini. Bardzo smaczna jest też ta potrawa z innym makaronem o smaku pomidorów Bartolini.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin