|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Risotto z brokułami |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - 30 dag brokułów
- sól
- pieprz
- bazylia, oregano, tymianek
- 3 małe cebule
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 20 dag ryżu
- 15 dag mrożonego groszku
- po 100 ml białego wina i śmietany kremówki
- 4 dag parmezanu
|
Opis przygotowania: Brokuły podzielić na różyczki. Wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować 5 minut, osączyć. Cebule pokroić w cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju razem z cebulą. Wsypać ryż, smażyć razem jeszcze przez chwilę, a następnie wlać wino i 1/2 l wody. Wrzucić groszek, zioła, posolić i posypać pieprzem, gotować 10 minut. Dodać śmietanę, wymieszać. Do ryżu wrzucić brokuły, podgrzewać jeszcze razem przez chwilę. Przed podaniem posypać tartym parmezanem. |
|
|
Przepis został dodany przez: kucharz | Przepis czytano już 12047 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|