przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wołowina z owocami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg polędwicy wołowej lub rostbefu
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 1 marchew pokrojona w "kwiatuszki" do przybrania
- 2 łyżki listków zielonej pietruszki do przybrania

Marynata:
- 4 cebulki dymki
- 3 ząbki czosnku
- 1 duże jabłko
- 1 duża gruszka
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki ziarna sezamowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sherry
- 2 łyżki oleju sezamowego
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm, a następnie w kwadraty o boku 2.5 cm. Jabłko i gruszkę obrać i utrzeć na tarce. Cebulki i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki marynaty i starannie wymieszać. Mięso wymieszać z marynatą. Marynować w temp. pokojowej przez 3 h. Mięso wraz z marynatą zasmażyć, ciągle mieszając, na 1 łyżce silnie rozgrzanego oleju, przez 5 min. Wyłożyć na głęboki półmisek, przybrać "kwiatuszkami" marchwi i listkami zielonej pietruszki. Potrawa powinna być bardzo gorąca.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6273 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin