|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos śliwkowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 12 dużych ciemnych śliwek (lub 24 węgierki)
- 0.5 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki sosu sojowego
|
Opis przygotowania: Umyte śliwki włożyć do garnka z wodą, gotować aż będą zupełnie miękkie, przetrzeć przez sito. Przełożyć do garnka, wlać 0.5 szkl. wody, sos sojowy, wsypać cukier i sól, wymieszać gotować na małym ogniu 10 - 12 min. Przechowywać w słoiku w ciemnym, chłodnym miejscu. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 6084 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|