|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sos śliwkowy |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
- 12 dużych ciemnych śliwek (lub 24 węgierki)
 - 0.5 szklanki wody
 - 1 łyżeczka soli
 - 4 łyżki cukru
 - 4 łyżki sosu sojowego
 
 
 |  | Opis przygotowania: Umyte śliwki włożyć do garnka z wodą, gotować aż będą zupełnie miękkie, przetrzeć przez sito. Przełożyć do garnka, wlać 0.5 szkl. wody, sos sojowy, wsypać cukier i sól, wymieszać gotować na małym ogniu 10 - 12 min. Przechowywać w słoiku w ciemnym, chłodnym miejscu.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia chińska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6803 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |