przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet z bekonem

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
20 dkg bekonu,
6 jajek,
łyżka mąki,
2 szczypty soli,
pół szkl. mleka,
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku.

Opis przygotowania:
Bekon pokrajać na niezbyt cienkie plastry i przesmażyć na patelni. Jajka i mąkę ubić trzepaczką, dodać sól, mleko i jeszcze ubijać, po czym wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Gotową masę wylać na patelnię z przesmażonym boczkiem i smażyć na wolnym ogniu. Brzeg omletu podnosić drewnianą łopatką, aby masa jajeczna mogła spływać na dno. Przed końcem smażenia, przykryć na chwilę patelnię, aby ścięły się także jajka na wierzchu. Podawać z zieloną sałatą i ziemniakami.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6795 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin