przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos myśliwski

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
- 10 g suszonych grzybów
- 40 g smalcu
- 80 g cebuli
- 40 g mąki
- 80 g wędzonego boczku
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- 1 mały ogórek kiszony
- 1/2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 kostka rosołowa z drobiu
- sól
- cukier
- pieprz
- papryka mielona

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w ½ szklanki wody. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, podrumienić, a następnie rozprowadzić wywarem z grzybów, dodać przecier pomidorowy, zagotować. Ogórek obrać, pokroić w drobne słupki. Podobnie pokroić grzyby, boczek i dodać do sosu. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Można dodać do sosu 2-3 ziarenka jałowca. Podawać z kluskami lub kopytkami.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 10437 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin