|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sos myśliwski |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 4.33
- 10 g suszonych grzybów
 - 40 g smalcu
 - 80 g cebuli
 - 40 g mąki
 - 80 g wędzonego boczku
 - 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
 - 1 mały ogórek kiszony
 - 1/2 łyżeczki ostrej musztardy
 - 1 kostka rosołowa z drobiu
 - sól
 - cukier
 - pieprz
 - papryka mielona
 
 
 |  | Opis przygotowania: Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w ½ szklanki wody. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, podrumienić, a następnie rozprowadzić wywarem z grzybów, dodać przecier pomidorowy, zagotować. Ogórek obrać, pokroić w drobne słupki. Podobnie pokroić grzyby, boczek i dodać do sosu. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Można dodać do sosu 2-3 ziarenka jałowca. Podawać z kluskami lub kopytkami.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  kucharz |  | Przepis czytano już 11164 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |