Cordon bleu |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg mięsa wołowego lub cielęcego
- 10 dkg tartej bułki
- 125 ml wody
- 125 ml oliwy
- 1 jajko
- 2 średnie cebule
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki soli
- 0.5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka zmieszanego majeranku, mięty i natki pietruszki
|
Opis przygotowania: Wołowinę rozbijamy na dość cienkie kotlety, składamy na pół wkładając do środka plastry szynki i sera. Śmietanę rozbijamy z jajkiem, do mąki (ok. 2 łyżek) dodajemy sól i pieprz. Kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu kotletów na tym samy tłuszczu można jako dodatek usmażyć pieczarki.
Jako dodatek proponujemy fasolkę szparagową z oliwkami. |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 12387 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |