przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurczak duszony po wegiersku

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4-6 osób
Głosów: 8
Ocena: 3.38
Składniki:
- kurczak
- średnia cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki maki
- sol, pieprz, papryka słodka
- kilka łyżek słodkiej śmietany

Opis przygotowania:
Kurczaka pokroić na części, posypać sola, pieprzem i maka. Oproszone kawałki obrumienić na ostrym ogniu ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, dodać pokrojona w kostkę i zeszklona cebule, rozrobiony w 3/4 szklanki wody koncentrat, dolać trochę wody, posypać słodką papryką i dusić do miękkości ok. 30 minut. W trakcie gotowania można ew. jeszcze doprawić. Przed podaniem zaprawić śmietaną.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  damcio24
Przepis czytano już 16793 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin