|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Penne z brokułem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 350 g makaronu penne,
1 duży brokuł,
8 - 10 ząbków czosnku,
100 g startego parmezanu,
4 - 5 łyżek oliwy,
sól,
świeżo zmielony pieprz czarny-młynek.
|
Opis przygotowania: Brokuł blanszować 7 - 8 min. Makaron ugotować al dente. Na oliwie zeszklić pokrojony w plasterki czosnek. Dodać makaron, przyprawić obficie świeżo zmielonym pieprzem i smażyć ok. 2 min. stale mieszając (nie rumienić). Dodać podzielony na różyczki brokuł, całość posypać parmezanem, ewentualnie posolić i smażyć jeszcze 2 min. delikatnie mieszając. |
|
Region: Kuchnia włoska | |
Przepis czytano już 6429 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|