przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Farsz do pierogów ruskich


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 31
Ocena: 4.07
Składniki:
- szklanka ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
- 25 dag białego, dokładnie odsączonego sera
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju do zasmażenia cebuli
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na rozgrzanym tłuszczu, powinna się lekko zrumienić. Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę lub rozbijamy w malakserze, dodajemy cebulę i przyprawy - farsz powinien być jednolity, pulchny, lekko pikantny.
Pierogi podajemy polane skwarkami ze świeżej słoniny lub cebulą, zarumienioną na tłuszczu, albo z gęstą, kwaśną śmietaną (bądź kefirem)
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Źródło:  KUCHNIA POLSKA Ewa Aszkiewicz
Przepis czytano już 33674 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin