przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smażony tuńczyk z sosem awokado

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 4.00
Składniki:
4 steki z tuńczyka o łącznej wadze ok. 75 dkg,
4 łyżki masła,
2 łyżki posiekanych szalotek (ew. dymki),
250 ml słodkiej śmietanki,
2 łyżki rozgniecionego widelcem miąższu awokado,
sos Tabasco,
sól,
czarny pieprz,
kilka łodyżek pietruszki naciowej.

Opis przygotowania:
Na połowie masła usmażyć steki. Gdy będą gotowe, ułożyć je na półmisku i trzymać w cieple. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać resztę masła oraz szalotkę i smażyć na niewielkim ogniu przez minutę. Dodać śmietankę i awokado, przyprawić ostrożnie kilkoma kroplami Tabasco oraz niedużą ilością soli i pieprzu. Zmniejszyć jeszcze ogień i odparować połowę płynu. Sprawdzić smak, doprawić. Gorącym sosem polać tuńczyka i udekorować gałązkami pietruszki.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 11072 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin