przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos mousseline

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 2 żółtka
- 2 łyżki zimnej wody
- kilka kropli soku z cytryny
- sól i biały pieprz do smaku
- 10 dkg masła pokrojonego w kawałki wielkości orzecha laskowego
- 2 - 3 łyżki ubitej śmietany

Opis przygotowania:
Przygotować naczynia do kąpieli wodnej. Gdy w dolnym naczyniu zawrze woda, do górnego wbić żółtka,dodać wodę, sok z cytryny i przyprawy. Energicznie ubijać trzepaczką, aż powstanie gęsta masa. Zdjąć górny garnek. Dodawać stopniowo po kawałku masła do sosu, ucierając drewnianą łyżką. Gdy masło się skończy, dodać śmietanę i ostrożnie wymieszać.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7207 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin