|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wołowina z kiełbaskami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 50 dkg mielonego mięsa wołowego,
6 pokruszonych kromek pieczywa tostowego bez skórki,
po ćwierć łyżeczki soli i czarnego pieprzu,
duża szczypta suszonych ziół (wg upodobania),
średnia cebula,
drobno posiekana,
2 łodygi selera naciowego,
obrane i drobno posiekane,
250 ml soku pomidorowego,
łyżeczka drobnoziarnistej musztardy,
250 ml zagęszczonego,
niesłodzonego mleka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Kiełbaski:
25 dkg cienkich kiełbasek wieprzowych,
łyżka keczupu,
2 - 3 łyżeczki mąki kukurydzianej.
|
Opis przygotowania: Pierwszą część składników dokładnie wymieszać i wyrobić w misce na gładką masę. Natłuścić naczynie żaroodporne i na jego dnie ułożyć kiełbaski (powinny leżeć jedną warstwą i dosyć szczelnie wypełniać powierzchnię). Na kiełbaskach ułożyć masę mięsną, wygładzić powierzchnię i posmarować ją keczupem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 60 - 75 min. Odlać do rondelka wytworzony w czasie pieczenia sos, dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i zagotować do zgęstnienia. Potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek (kiełbaski powinny znaleźć się na górze) i polać sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami. |
|
Region: Kuchnia australijska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 4775 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|