przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wołowina z kiełbaskami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
50 dkg mielonego mięsa wołowego,
6 pokruszonych kromek pieczywa tostowego bez skórki,
po ćwierć łyżeczki soli i czarnego pieprzu,
duża szczypta suszonych ziół (wg upodobania),
średnia cebula,
drobno posiekana,
2 łodygi selera naciowego,
obrane i drobno posiekane,
250 ml soku pomidorowego,
łyżeczka drobnoziarnistej musztardy,
250 ml zagęszczonego,
niesłodzonego mleka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Kiełbaski:
25 dkg cienkich kiełbasek wieprzowych,
łyżka keczupu,
2 - 3 łyżeczki mąki kukurydzianej.

Opis przygotowania:
Pierwszą część składników dokładnie wymieszać i wyrobić w misce na gładką masę. Natłuścić naczynie żaroodporne i na jego dnie ułożyć kiełbaski (powinny leżeć jedną warstwą i dosyć szczelnie wypełniać powierzchnię). Na kiełbaskach ułożyć masę mięsną, wygładzić powierzchnię i posmarować ją keczupem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 60 - 75 min. Odlać do rondelka wytworzony w czasie pieczenia sos, dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i zagotować do zgęstnienia. Potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek (kiełbaski powinny znaleźć się na górze) i polać sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4775 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin