|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kotlety cielęce panierowane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.33 Składniki: 4 łyżki bułki tartej,
łyżka mąki pszennej,
pół łyżeczki soli,
duża szczypta czarnego pieprzu,
4 kotlety cielęce o wadze około 15 dkg każdy,
jajko rozbełtane z półtorej łyżki wody,
3 łyżki margaryny (do smażenia).
|
Opis przygotowania: Na płat folii aluminiowej nasypać bułki tartej i odstawić. Mięso obtoczyć w mące zmieszanej z pieprzem i solą. Zanurzać kotlety w jajku, a następnie równomiernie pokryć warstwą bułki. Na patelni o średnicy ok. 30 cm rozgrzać margarynę i smażyć kotlety, rumieniąc je z obu stron. |
|
Region: Kuchnia australijska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 15330 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
kotlet cielecy Dodał/a ~elusia dnia 2007-07-24 23:25:39
tak, panierowac i smazyc, ale ile minut z kazdej strony zeby nie spalic, dziekuje i pozdrawiam
|
|
|
|