|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Alfredo |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 5Ocena: 4.40
- 500 g makaronu,
 - 50 g masła,
 - 3 łyżki pietruszki ,
 - 1,5 kubka śmietany (315 ml),
 - 4 łyżki parmezanu,
 - sól,
 - pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Gotujemy makaron. Roztapiamy masło na małym ogniu, na patelni, dodajemy parmezan i śmietanę, czekamy, aż całość się zagotuje. Zmniejszamy płomień i gotujemy mieszając, aż sos lekko zgęstnieje. Dodajemy posiekaną pietruszkę, sól, pieprz do smaku. Wylewamy sos na makaron i dokładnie mieszamy, tak aby sos pokrył makaron. Można przybrać gałązką tymianku lub innymi świeżymi ziołami. Najczęściej do tego sosu gotujemy fettucine (takie szerokie, płaskie wstążki), ale można użyć dowolnego makaronu.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 17031 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |